Betoncentrale & breekwerf

Stortbeton

Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, gemaakt uit een mengsel van water, cement en granulaat zoals zand en grind. Het kent vele toepassingen en kan in verschillende vormen worden gegoten. Stortbeton is ideaal om een nieuwe bebouwing te realiseren. Dankzij onze eigen betoncentrale kunnen wij een snelle levering en kleine wachttijden garanderen. De menginstallatie heeft een capaciteit van 3 kubieke meter. Wij produceren en leveren enkel kwaliteitsproducten (stortbeton, gestabiliseerd zand en mager beton) volgens strenge normen. Sinds februari 2014 mogen we beton leveren met het BENOR keurmerk (certificaatnummer 407). 

Gestabiliseerd zand

Gestabiliseerd zand, chape of zandcement is een mengeling van zand, cement en water. Als aanmaakzand gebruiken wij zeezand 02, rijnzand 0/7 of breekzand. De toevoeging van cement zorgt ervoor dat het zand tot een stabiele ondergrond wordt omgevormd. Gestabiliseerd zand kan onder meer gebruikt worden als onderlaag voor vloeren (tegels, parket, laminaat, ...) of bestrating (opritten, terrassen, voetpaden, ...). 

De hoeveelheid cement en de korrelgrootte van het zand kunnen verschillen per toepassing en worden door u als klant bepaald. 

In onze betoncentrale vindt u ook zandcement met gedefinieerde druksterktes. 

Mager beton

Mager beton (ook schraal beton of droog beton genoemd) is een aardvochtig mengsel dat bestaat uit steenslag, zand, cement, water en eventueel hulpstoffen. Het verschil met klassiek beton is dat er minder water wordt toegevoegd. De materialen worden via de menger van de betoncentrale samengevoegd tot een homogeen mengsel. 

Mager beton wordt voornamelijk gebruikt als (onder-)funderingen voor wegen, het stutten van borduren en het vastzetten van palen. Naargelang de toepassing wordt gekozen voor een cementgehalte tussen 50 en 300 kg. 

 

Puingranulaten

Zowel aannemers als particulieren kunnen bij Bosschaert terecht met hun bouw- of puinafval. In onze breek- en zeefinstallatie wordt dit afval selectief gerecycleerd tot Copro-Gekeurde puingranulaten. Dit label garandeert onder andere de bouwtechnische en hygiënische kwaliteit van de granulaten. Vervolgens kan dit puingranulaat hergebruikt worden als grondstof in de wegenbouw of bij infrastructuurwerken. Zo dragen we ons steentje (letterlijk) bij tot een betere, milieubewuste wereld. 

Contacteer ons gerust bij interesse in afhaling of levering van puingranulaten.